“Υπηρεσίες Ηλικιωμένων”

Πρόγραμμα «Υπηρεσίες Ηλικιωμένων»

Το πρόγραμμα Υπηρεσίες Ηλικιωμένων λειτουργεί  καθημερινά 2 κύριες υπηρεσίες του :

  1. Την κατ ΄οίκον διανομή φαγητού, η οποία λειτουργεί πέντε  φορές την εβδομάδα. Η προετοιμασία του φαγητού γίνεται   με όλες τις απαραίτητες υγειονομικές  προϋποθέσεις στο κτίριο που στεγάζεται το ΣΚΕ στην κοινότητα Λιμνατίου και διανέμεται με το αυτοκίνητο της υπηρεσίες στα μέλη του προγράμματος    στις κοινότητες του  Συμπλέγματος Κούρη-Ξυλούρικου. Από το πρόγραμμα αυτό εξυπηρετήθηκαν το 2016  περίπου 30 με 40 άτομα μηνιαίως –υπό καθημερινής βάσης και έκτακτα.

Τα άτομα που εξυπηρετούνται από την υπηρεσία αυτή είναι κυρίως ηλικιωμένα ή μοναχικά άτομα αλλά το τελευταίο διάστημα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα  και πιο νέες οικογένειες   που συνεχίζουν να ζουν στις 12 κοινότητες του συμπλέγματος Κουρή-Ξυλουρικού και αναζητούν μια εύκολη ,οικονομική και ποιοτική υπηρεσία εντός της γεωγραφικής περιφέρειας στην οποία ζούνε.

Δικαίωμα Συμμετοχής  : έχουν τόσο ηλικιωμένα , μοναχικά άτομα αλλά και οποιοδήποτε άλλο άτομο νιώσει ότι μπορεί να το διευκολυνθεί και να εξυπηρετηθεί από την υπηρεσία μας.

Κόστος Συμμετοχής: για του μηνιαίους εξυπηρετούμενους είναι €70 και για έκτακτες μερίδες €5.

  1. Και την Κατ΄οικον φροντίδα, η οποία λειτουργεί ανάλογα με τις ανάγκες και τη διάρκεια  ωρών που συμφωνείτε με τους εξυπηρετούμενους. Από το πρόγραμμα αυτό εξυπηρετήθηκαν  το 2016 , 7 οικογένειες που είναι δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος    ενώ παράλληλα  οικογένειες που έχουν κατ΄οίκον φροντίδα από ιδιωτικό φροντιστή/τρια( δηλ.  είναι δικής τους επιλογής) έχουν την υποστήριξη μας όταν ζητηθεί.

 

Κόστος Συμμετοχής : είναι €6,5 την ώρα.

 

 

Επίσης μια φορά το χρόνο όλοι οι εξυπηρετούμενοι δίνουν €10 για την συνδρομή τους ως μέλη.