Ταξιδεύοντας από τη Λεμεσό προς το Τρόοδος και σε απόσταση 25 χλμ. κατηφορίζοντας στα αριστερά συναντά κανείς το μικρό γραφικό χωριό Δωρός σε υψόμετρο 470 μέτρων, κρυμμένο στις αμυγδαλιές και τα αμπέλια.
Η ονομασία Δωρός καθαρά Ελληνικό χωριό από αρχαιοτάτων χρόνων, σχετίζεται ίσως με την αρχαία Ελληνική ονομασία Δωρίς ( δασώδης περιοχή).
Η αναπαλαίωση πολλών σπιτιών, το καφενείο, το σωματείο των αποδήμων με τις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει με το κοινοτικό συμβούλιο, αποδεικνύει ότι ο Δωρός είναι μια κοινότητα όλο ζωντάνια όπως τα παλιά καλά χρόνια πριν την μάστιγα της αστυφιλίας.
Αρχές Ιουλίου 2002, ανακαλύφθηκε αρχαίος τάφος (700 π.Χ.). Τα αρχαία παρελήφθησαν από το τμήμα αρχαιοτήτων.
Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται με την καλλιέργεια των αμπελιών, αμυαλιών, φρούτων και την κτηνοτροφία.
Κατέχει προνομιούχα θέση, από τα παλιά χρόνια στην παραγωγή άριστης ποιότητας κουμανταρίας, ζιβανίας, κρασιού και σταφίδας.Ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει στο Δωρό τη φιλοξενία των κατοίκων, να περπατήσει στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, να θαυμάσει τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, την αρχαία εκκλησία του Αγίου Επιφανίου (14ος – 15ος αιώνας), την παλιά βρύση, το κοινοτικό πάρκο με τα πεύκα και τον ανεμόμυλο.Σημείο αναφοράς το εργοστάσιο κουμανταρίας, σταφίδας, τα σπιτίσια γλυκά Κατερίνα κ.λ.π.
Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφεί του 2011 από την Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου οι κάτοικοι έφταναν στους 135 .